Löpning och styrka

Blev dubbelpass denna ovanligt varma höstdagen, ser ut som vintern väntar på sig. Använde lunchen och friskvårdstimmen för traska runt i skogen en längre tid, 1:43 timmar tog det där cirka en timme gick på tekniska stigar. Jag höll till i omkring Brunflos elljusspår. När det hela var över så hade jag avverkat 478 höjdmeter och 17,86 kilometer. 131 (68%) hade jag i snittpuls.

Sent denna eftermiddag så sprang jag ner till gymmet, en dryg kilometer och 25 fallmeter. Bekvämt. Inte lika bekvämt var det att försöka sig på styrketräning igen, har blivit alldeles för lite av den varan sen i våras. En gång i veckan borde vara ett minimum egentligen. Förutom en del enklare övningar så körde jag detta idag:

  • 3×8 @ 54 kg tricepsdrag i maskin
  • 3×8 @ 81 kg magchrunches i maskin
  • 3×8 @ 35 kg axelpress med skivstång
  • 3×8 @ 40 kg utfallsteg med skivstång
  • 3×8 @ 24 kg lutande rodd med hantel

Som vanligt så klarade jag av axelpressen i vanlig ordning, resten en markant skillnad sen tidigare. Har tydligen en fallenhet för axelpress, oavsett mängd styrketräning. Märkte annars att det var klokt att köra någon eller några färre övningar än vanligt, då muskelstyrkan avsaknads och även uthålligheten. Sprang sedan en dubbel så lång omväg hem då jag skulle hämta ett paket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *