Kvällsintervaller på löpbandet

Fredag och 4:e dagen den här veckan med dubbelpass, så lite krispig kropp nu. Jag började det hela med att åka i 1:55 timmar stakning, drygt 29 kilometer i distans. Hade 134 (69%) snittpuls, så kanske något högre än normalt. Var riktigt fina förhållandena idag, nydraget och fint trots senaste dagarna med blåst. Åkte själv och försökte njuta. Gjorde första skidturen till Spikbodarna för i år. Längst bort där så åkte jag ikapp en gubbe och hade klart högre fart, sen hängde han på men skakade av honom efter några kurvor några kilometer senare. Gubbhetsen är intakt.

På kvällen så hetsade jag mig själv en aning, körde progressivt på löpbandet med lutningen 11,7 %, det vill säga maxlutningen. Upplägget var enkelt, 6×4 minuter progressivt. Kändes jag valde rätt utgångshastighet och klarade mig igenom sista på ett bra sätt även om den var väldig jobbig. Siffror:

  1. 10,6 km/h – 155 (81%) snittpuls
  2. 10,7 km/h – 158 (82%) snittpuls
  3. 10,8 km/h – 163 (85%) snittpuls
  4. 10,9 km/h – 166 (87%) snittpuls
  5. 11 km/h – 169 (88%) snittpuls
  6. 11,1 km/h – 171 (89% snittpuls

Även om jag hade ganska hög puls på uppvärmningen så var den till en början låg när jag väl drog igång intervallerna. Sliten och trött var väl huvudanledningen. Sen tar det tid för mig att driva puls, sista intervallen hade jag 122 i puls när jag startade, en minut senare 169, efter halvvägs 175, näst sista minuten 179 men där någonstans blev också högsta pulsen. Därutav relativt låga snittpulser på intervallerna. Stabilt pass annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *