Jättekul att åka rullskidor

Blött, skitigt och mörkt.

Idag åkte jag rullskidor för första gången sen oktober. Det var inte kul alls, inte ens lite. Det var åtta grader celsius, blött och skitigt på vägarna, oslipade stavspetsar som gjorde en förbannad till förbannelse. Sakta och tungt gick det med, inte konstigt när man åker på 4:or. Försökte staka sakta men slant bara med stavarna men drev på pulsen ändå och hade snittat 140 (72 %) när eländet var över. Kunde inte ens skylla på vinden,troligtvis det enda positiva med detta pass att det inte blåste storm. Däremot blåste det men inte så stavarna flög iväg hursomhelst, så det gick åka vanligt, man få vara glad för det lilla. Jag kom hur som helst 20 kilometer på 1:17 timmar och plockade 160 höjdmeter.

På förmiddagen fick jag och min bror samt hundarna ihop en mil på knappt 52 minuter. Tunga ben från början idag, 100 höjdmeter och en snittpuls på 132 (68 %) blev det.

Imorgon åker jag till Östersund igen och jag lovar att inte klaga på dåliga förhållanden och att det är jobbigt att valla med klister under hela vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *