Höstens tävlingar

Bild från Kongevejsløbet 2015 då jag faktiskt ledde och hade lucka i början av loppet trots jag åkte klassiskt och de andra bättre åkte skejt. Jag vann klart den klassiska distansen och blev tillslut total 3:e efter två meriterade duktiga danskar som åkte skejt. Jag var bl.a. förre en dansk landslagsåkare som deltog i VM i Lahtis i vintras, han åkte skejt jag som sagt klassiskt. Som den uppmärksamme så gick loppet på tävlingshjul då Foto: Holte Ski

Söndag och jag har ännu en vilodag, har nästan blivit som gud med att vila på söndag(ar). Har haft mina återhämtningsstrumpor på mig idag och skrapsåren efter tisdagens vurpa läker bra. Kroppen känns väldig bra annars, nästan lite synd att vila från träning när den känns så himla bra. Men vilodagar från träning behövs och dagens aktivitet har varit golf. Lagom så. Blev en runda på korthålsbanan innan jag hade golfträning för knattarna.

Idag kan jag avslöja lite tävlingar som jag kommer delta under den närmsta tiden, d.v.s. tävlingar under hösten. Något liknande gjorde jag även förra året vid den här tiden och då slutade det bara med en massa strul. Nu är planen att undvika strul och dessa följande tävlingar tänkte jag delta i:

Jag behöver tävlar regelbundet för att hålla motivationen uppe och att fortsätta träna när det känns tungt. Nu när kroppen åtminstone är tillbaka i fin form så vill jag ta tillfälligt i akt och tävlar. Loppet i Järvsö den 2 september är ett varierande terränglopp på 21 kilometer med hela 1050 höjdmeter. Dessutom tror jag det blir ett bra träningspass inför Lidingöloppet tre veckor senare.

Att springa världens största terränglopp som mäter tre mil är ingen dans på rosor om man är skidåkare, två mil ska väl kunna gå men sista milen som också är den tuffaste lär bli ett smärtsamt helvete. Sprang Lidingöloppet 2010 och blev 3:e bästa svenska junior på tiden 2:09:45 timmar. Efter det loppet började ett långt skadehelvete i flera år som gjorde att jag mer eller mindre sadlade om till att åka och tävlar på rullskidor/längdskidor. Årets Lidingölopp kommer jag enligt muntligt avtal få starta i första startgrupp med eliten. Jag kommer också fram till loppet ha en tävling som går ut på att gissa min sluttid i loppet. Fina pris utlovas. Bara att höra av sig och gissa min sluttid.

Kommer hem till Skåne några dagar i oktober och tänkte då åka Åsracet som också är DM i klassiskt stil. Åsracet är ett backrace vilket ska bli väldigt roligt att åka då längre stigningar är ganska sällsynt i Skåne men det finns faktiskt en del fina stigningar på våra åsar som finns. Loppet går på Söderåsen. Den stora frågan är om Rickard Bergengren våga komma och utmana om DM- titeln, han har en tendens att inte dyka upp när kommer till DM rullskidor i Skåne när jag deltar. Ser hur som helst ut att redan nu bli ett stark startfält.

Två andra lopp som jag kan rekommendera är att åka NybroRullen i första helgen i september, kan tyvärr inte själv deltaga men det är ett trevligt lopp med fina priser och inte minst prispengar. Helgen efter är det danska mästerskapen på rullskidor som heter så fint som Kongevejslobet. Seedningslopp till Vasaloppet precis som NybroRullen och även här finns det danska prispengar att slås om. Jag har deltagit i loppet vid tre tillfällen och vunnit samtliga gånger, d.v.s. jag har blivit inofficiellt dansk mästare. Jag får varje år en personlig inbjudan av Bjarne men kan även i år tyvärr inte vara med på tävlingen då jag är i Torsby på läger. Trist men jag rekommendera att åka loppet som är efter Alliansloppet det största loppet i antalet deltagare jag har åkt i. Loppet går på en avstängd bilväg strax utanför Köpenhamn.

Bilder:

Svårt att ta kurvorna i Kongevejsløbet på den snorhala asfalten. Foto: Holte Ski

Det är väl typiskt Danmark att dela ut alkohol som första pris, dock inget flak öl som man kunde tro men väl en flaska vin. Första och troligtvis sista flaskan vin som jag har/äger, går ju inte att halsa i sig sånt om man ska bli bra.

Green Run tidigare i år.

 

Slutet av loppet av årets upplaga av Peak Performance Vertical K. Foto: www.fjällmaraton.se

Brantaste partiet på banan av Peak Performance vertikal K. Foto: http://fjallmaraton.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *