(H)julafton

15696274_10153913881716707_419736808_o

Julafton idag och traditionsenligt så var jag ute på en långtur med mina rullskidor. (h)julafton med andra ord. Skåne var sig likt, blåst, blöta- och skitiga vägar. Var en klass 1 varning över Österlen för blåst i natt men det hade avtagit en del vilket var tur det.

Började med att knalla ut till asfalten och sen körde jag följande runda Övraby – Toarp – Kverrestad – Smedstorp och sen samma väg tillbaka. Hade tänkt köra längre men ena hjulet började gnissla så valde att vända. Lyckligtvis skar aldrig hjulet, även om det var nära. Blev ju strandsatt i Aspås på en söndag i somras då ett hjul skar, det är ju inte drömmen precis. Hade inte varit så kul om det hände på julafton heller, kollektivtrafiken är även på Österlen begränsad. Få hoppas att det var hjulet som gjorde att det gick extra trögt, har inte åkt såhär långsamt på distans som jag gjorde idag på 4:or under de två senaste åren. Ingen toppen känsla alls idag i kroppen heller. Hade ju lite reservbetonade utrustning med, stavarna var gamla typiska ”mellanstavar” med Staffanstavdämpning på. Annars hade jag nog aldrig valt att åka ett långpass med ingen rullskidträning sen i början av september. Fungerade ganska väl ändå, helt okej stavfäste men fick många blåser på händerna. Redan efter en mil sprack första blåsan sen flöt blodet fritt under resterande tid av passet, drömmen.

På dagens runda mötte jag inte mindre än sex atleter till som var ute och sprang, som mest förut har jag sätt en så det var alltså fem fler än tidigare. De tänkte nog som jag att man ska få plats med mer julmat. Problemet med mig är nu när jag tar medicin gör inte bara att hjärtat slår långsammare utan i ren automatik så sänks ämnesomsättningen i samma takt, vilket gör mig mindre hungrig nuförtiden, trots lika mycket träning. Det här var veckans sista träningspass, jag har vila imorgon vilket är väldigt skönt då kroppen är sliten. 15 timmar skrapade man ihop denna julvecka. Var dagens pass roligt då? Nä. Nödvändigt? säkerligen.

Data från dagens pass:

  • Tid: 2:28:55 h
  • Distans: 35,69
  • Snitthastighet: 14,38 km/h
  • Snittpuls: 127 (66 %)
  • Maxpuls: 142 (71 %)
  • Höjdmeter: 351 m

Julen är i runda slängar den enda högtiden som firas i detta avlånga land som jag gillar allra mest. Tror t.o.m. jag trodde på tomten i långt upp i åldern. Inget konstigt med det, finns ju fortfarande svenska vuxna som tror på Stefan Löfven………….God jul på er alla trogna läsare och alla andra för det med, även sossar.

Man var väl den löpande tomten igår. Foto: Oskar Henriksson

Man var väl den löpande tomten igår. Foto: Oskar Henriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.