Hårda intervaller vid Lillsjön

Från ett pass runt Lillsjön hösten 2018.

Idag dubblerade jag inte bara den här veckans träningsdos, jag gångande med tre dessutom och utökade veckans totala träningsdos till 1:20 timmar hittills, varav det mesta kvalité.  Få vara nöjd med det då veckans jobbtimmar varit följande 18-16-12-10 timmar denna veckan, då få man vara nöjd om man få springa i några minuter. 

Idag sprang jag och det fort, eller det var snarare tanken men om någon undrar varför det var jordbävning ikväll vid och omkring Lillsjön så beror det på att mina staplande ben orsakade närmare 7,3 på richterskalan. Hade en förhoppning att springa fort även när det inte är terräng och tyckte det gick knappt okej idag. Jag började hursomhelst med lite löpskolning, vilket jag nästan gör inför varje kvalitépass i löparskorna, borde dock göra det oftare. Jag körde tre + en till spänstövning med raka ben där jag landar på framfoten, vet dock inte vad den heter: 

  • Lågskipping (lågtripping)
  • Högskipping (höga knän)
  • Hälkick

Efter detta så körde jag ett drygt varv runt Lillsjön (2,6 km) i 3:38 min/km tempo (drygt nio minuter), kändes segt efter löpskolningen men annars okej, där snittpulsen landade på 167 (87 %). Körde sedan tre en kilometersintervaller och avslutade med två 500 meters intervaller något lite uppför. Jag fick dessa siffror:

  • Tid: 3:16 min – Snittpuls: 172 (89 %) – Maxpuls: 181 (93 %)
  • Tid: 3:23 min – Snittpuls: 172 (89 %) – Maxpuls: 181 (93 %)
  • Tid: 3:18 min – Snittpuls: 173 (90 %) – Maxpuls: 185 (95 %)
  • Tid: 1:39 min – Snittpuls: 171 (89 %) – Maxpuls: 181 (93 %)
  • Tid: 1:35 min – Snittpuls: 171 (89 %) – Maxpuls: 181 (93 %)

Eftersom Hofvallen renoveras så passa det bra att springa nära/vid Lillsjön, relativt flackt och sprang på asfalt. Kilometersintervallerna var helt okej men vet inte varför den andre gick så pass långsamt än de övriga två intervallerna. 500 meters intervallerna var ingen vacker historia, stelt och ingen fart alls, gick inte ens snabbare än de tre övriga intervallerna som var dubbelt så långa. Akilleshäl deluxe det där att försöka springa fort, men mer löpstyrka/löpskolning så kan det bli bättre annars vet jag inte vad jag ska göra. Blev trött i alla fall och gjorde det bra trots jag var trött och omotiverad innan och vädret gjorde det inte muntrande med fem grader, blåst och regn, men blev bättre på slutet med lite sol men dock lika kallt och jävligt.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *