Halvhårt runt Lillsjön

Försökte sträcka ut löpsteget idag, gick sedvanligt dåligt. Foto: Therese Hansson

Trött och inte alls motiverad att ge mig ut och träna idag, men istället så gav jag mig fan att röra på lite ändå. Sovit lite för lite för min smak de senaste dagarna och haft en intensiv vecka igen, men träna på veckan ut för nästa vecka blir det ännu intensivare, och troligtvis ännu mindre träning än den här veckan.

Idag blev det inte heller så värst mycket träning, 40 minuter och 9,55 kilometer + tio minuter löpskolning blev det. 58 höjdmeter och 144 (74 %) i snittpuls. Till mitt sällskap hade jag Therese med på cykel, tur det annars hade det inte gått.

Upplägget var uppvärmning i distansfart till Lillsjön, väl där två jämna varv på 18:59 (5,11 km), vilket ger 3:43 min/km tempo och snittpulsen blev ganska låga 155 (80 %). Att snittpulsen var några slag lägre än normalt beror på slitna muskler från gårdagens styrkepass och lite för lite sömn. Tanken var att köra lite snabbare men benen svarade inget vidare och det var först sista kilometern det började kännas hyggligt. Jag hade hoppas på springa runt 18 minuter på fem kilometer nu blev det dryga halvminuten långsammare än så och något mer halvhårt (gubbtempo) än den tröskelfart jag hade önskat, men tror i det stora hela var ett hyggligt pass. Avslutade sedan att köra fyra olika spänstövningar, hoppas det kan ge lättare steg nästa gång. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *