Fyra timmars skidåkning

Skrämde mig själv och i synnerhet min kropp genom att stå på skidor i fyra timmar idag. Det var ju inte igår det hände direkt. Det hela började med att jag körde skejtintervaller i snöfallet. Är tävling i helgen på skidstadion i Östersund så höll till på de övre slingorna. Blev sen överraskad att typ alla andra elitåkare körde testtävling på VC- banorna. Där hade man velat vara med idag men men, fick köra på så gott som själv. Jag började med en lång tröskel, mest få till mycket intervall tid och vänja kroppen. Körde sen ett block 10x ”60/60” intervaller. Siffror:

  • 32:32 min – 10,64 km – 19,6 km/h snittfart – 165 (86%) snittpuls – 155 höjdmeter
  • 10x ”60/60” – 5,51 km – 17,4 km/h snittfart – 162 (84%) snittpuls – 93 höjdmeter

Det var verkligen inga snabba förhållandena så känslan och farten kanske inte var så dålig som jag först trodde. Fick verkligen jobbar hela tiden så fick aldrig vila någon gång. Blocket med ”60/60” kändes helt okej, orkade inte riktigt men hade bra fart i början tyckte jag. Kanske bli en skejtsprinter nu på äldre dar.

Efter intervallpasset så byte jag om och hade en skidkurs i 1,5 timmar, blev inte så många kilometer men ändå en del tid stående på skidor.

På kvällen så körde jag tre varv stakning runt 5:an på elljusspåren i Brunflo. Snöyra så spåren blåste igen här och där men gick någorlunda bra att staka på skejtbädden. 1:03 timmar höll jag på och hade 132 (68%) i snittpulsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *