Första träningsdagen detta träningsår

1 maj idag så man har varit och demonstrerat. Haha,bara skoja, det har jag inte alls gjort. Däremot är det nyårsdagen för oss skidåkare idag och det innebär första träningsdagen för 2017/2018. Började med att springa via Frösö Lång- leden till Frösö Park där det väntades styrketräning. Kan man under ett och samma pass lyckas gå från värdelös kondition till hygglig kondition, så lyckades jag med den bedriften idag. Var riktigt segt i början och fick verkligen hålla emot så inte pulsen skenade. Sen när man började springa på de mer kuperade och tekniska delen av dagens löptur började kännas allt bättre. Hade lite tidsbrist så fick springa på lite mer på slutet, annars lugnt. Dagens terräng var verkligen allt möjligt man kan tänka sig men inte myr. 6 min/km blev snittempot tillslut och kom exakt tolv kilometer. Snitpulsen landade på 138 (71 %) och 193 höjdmeter (138 fallmeter) blev det.

På gymmet sen mötte Gunnar Hammarberg upp mig och vi körde några nya övningar som jag ska göra den närmast tiden, redan imorgon faktisk. Idag blev det förut att känna på de nya övningarna även maxning. Kan väl säga att jag är svag och inte kan ta i ordentligt och det innebär att det finns förbättringspotential. Åkte sedan bil hem, vilket jag var glad över då benen var bra trötta, inte från löpningen utan från styrketräningen.

Detta var dagens skörd jag lyckades skrapa ihop. Nu tänker ni väl att det här var inte mycket träning att hänga i julgranen direkt. Börjar försiktigt och ta det lugnt och jobbar metodiskt med min träning nu, så ingen hets nu direkt. Tänk på sossarna som idag 1 maj går och går och sen syns dem inte till förrän ett år senare och upprepa samma visa igen. De kanske överbelastar sig och gå in i väggen, det är det jag ska undvika.

Avslutningsvis är jag glad att hjärtat fortsatt vill fungera, bara 330 dagar till det få fungera till så är jag nöjd. Kan också avslöja att jag kommer försöka mig på springa Hällrace i Offerdal i slutet av månaden, blir nog bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.