Dåligt med träning den här månaden

Få intervallpass den här månaden, här en bild från avslutande intervallpass uppför till Frösötornet.

35 timmar och ett styrkepass blev oktober månads skörd i träningsväg, skrämmer knappast mina konkurrenter direkt. Har egentligen tänkt att träna på men har fått två korta avbrott p.g.a. av förkylning och en magsjuka har jag inte haft ork eller motivation att träna mer. Däremot har jag mer tiden att träna mycket nu, studera halvfart och jobbar lite så tid finns det men är annars nöjd med tillvaron och kommer den närmsta tiden förklara i detalj hur framtiden och säsongen ser ut. 

Den här veckan har varit en väntan till att längdskidspåren ska öppna, ser ut och bli så på lördag vilket jag ser fram emot. Eftersom det inte går att åka längdskidor (om möjligt med vilja) eller rullskidor så är löpning typ det enda träningsalternativet och idag tog jag med stavar och sprang backintervaller vid ÖSK- området. Eftersom jag nyligen var förkyld så körde jag första lugnt i tröskelintensitet men den kändes bra så de övriga intervallerna kunde jag trycka på en aning. Första var Lövlunda Climb (enligt Strava), intervall två och fem gick från bottnen av slalombacken slingrande uppför till toppen medan intervall tre och fyra gick halvvägs upp till där de lagt ut konstsnön. Siffror nedan:

  1. Tid: 4:23 min – Distans: 0,74 km – Snittpuls: 161 (84 %) – Maxpuls: 171 (89 %) – Höjdmeter: 58 m
  2. Tid: 4:09 min – Distans: 0,73 km – Snittpuls: 168 (87 %) – Maxpuls: 168 ( 87 %) – Höjdmeter: 66 m
  3. Tid: 1:48 min – Distans: 0,32 km – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 179 (92 %) – Höjdmeter: 37 m
  4. Tid: 1:45 min – Distans: 0,32 km – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 180 (93 %) – Höjdmeter: 37 m
  5.  Tid: 4:06 min – Distans: 0,73 km – Snittpuls: 172 (89 %) – Maxpuls: 180 (93 %) – Höjdmeter: 66 m

Helt okej känsla idag, visserligen ungefär 15-25 sekunder långsammare än sist då jag var i fortsatt bra form, idag var det dessutom närmare decimetern snö i terrängen som dessutom var tung att springa i då det töade en del men bra pass med 16 minuter i A3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *