Cool svartvitbild och dåligt testvärde + stakintervaller

Foto: Jens Nilsson

Nu kanske ni undrar vad dagens inlägg ska handla om. Kan börja med den relativt coola bilden är, som är från lördagens lopp Holyrace. Jag springer ikapp och förbi Olle Olsson bad där, han gick och jag försökte trippa springandes, farligt brant var det där och då kan jag lova. Har fått en del reaktioner om varför jag startade så fort men anledningen är att man ska utnyttja det som man är bra på och det gjorde jag och det tempot var så högt som gjorde att Olle valde gå istället för springa där, det är ingen som vet. Lyckades trots den starten göra en minst lika bra avslutning som också gick uppför ganska rejält sista 600-700 meterna, så jag är nog bara väldigt bra lämpad för uppförslöpning just nu. 

På tal om uppförslöpning så var jag med i en studie på Vintersportscentrum där vi sprang i -15 på band med lutning 4 %. Tyvärr var resultatet ingen höjdare då jag endast kom upp i dryga 69 ml/kg i testvärde, hade 75 på rullband i vintras och just nu tror jag det ligger klart högre än så. Anledningen att jag inte hade bättre testvärde tror jag beror på det ryckiga maxtestet där jag själv styrde men hade problem med att jag hade reflexer på jackan som gjorde att sensorn var för känslig så det blev aldrig riktigt bra egentligen och maxpulsen kom endast upp i 179 och jag har lyckas glömt över 190 i puls de senaste åren så med tanke på det så var det väl helt okej resultat. Kylan på -15 gjorde ju sitt med men skillnaden var faktiskt inte jättestor med mask som utan men som sagt testen gick inte så värst bra för min del egentligen. Man kan läsa hela min testrapport nedan, gick tyvärr inte bifoga denna gång så lite dålig kvalité men ni nördar kan ju grotta ner er om ni vill med siffror hitt och ditt. 

Fick testa på pulsen med idag, två gånger faktiskt om även det första var av det lugnare slaget. Jag körde först lugn löpning i närmare 1:40 timmar och kom på det nästan 17 kilometer. Snittpuls på 129 (66 %) och 348 höjdmeter. Lerigt och halt igen men efter första 2,5 kilometerna (som endast är uppför) så kändes det ganska bra i benen, men kände av lite från gårdagens backintervallpass.

På eftermiddagen kråmade jag ur det sista av kroppen, vilodag imorgon så passade fint att avsluta med ett stakpass så även överkroppen fick sin träning. Jag valde att köra intervaller för att det skulle torka upp lite på rullskidbanan så man slipper skämmas för mediokra snittider och körde samtidigt på Elpex 3:or men det hjälpte föga för det gick inte snabbare för det. Jag körde fyra varv runt 3:an och hade dessa tider: 7:28, 7:27, 7:26, 7:26 minuter, jämna intervalltider åtminstone. Rundan lever nästan upp till namnet, 2,96 kilometer och 33 höjdmeter enligt min klocka, snittpulsen pendlade mellan 151-161 (77-83 %) och maxpulsen på 169 (88 %). Väldig låg puls men passet gav trött kropp ändå så det var väl bra. Har inte samma stakstyrka nu men tyckte jag åkte tekniskt bra och höll helt okej fart ändå på strax under 24 km/h i snittfart. Har haft problem med att stå på mina mer fyrkantiga Elpexhjul, så även idag så tappade rytm och fart emellanåt, men försökte staka nästan hela tiden, även utför då maxfarten nästan var 40 km/h.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *