Björnvilse i Åre XCO run

Trångsvikens Emil Meijer och jag som idag sprang för Wilja Labs men i Andrarums IF:s klubbtröja.

Ska försöka summera dagens tuffa lopp Åre XCO run, jag blev 6:a trots man sprang fel tillsammans med många andra. Känslan var inget vidare men jag presterade ändå bra, kortfattat riktigt märklig alltihopa men ska försöka summera den dagen.

Resultat

Första gången jag sprang Åre XCO run, ett jobbigt roligt lopp där det mestadels gick uppför och målgång vid Copperhill Lodge via Björnen. Starten var på Åre torg och det var ett grymt startfält denna kyliga höstdag där t.o.m jag fick ta på mig tröja istället för linne. Starten var kontrollerad, märktes att det var rutinerad startfält som känner sina kroppar väl och inte gå för hårt. Jag började släppa täten efter  cirka fyra minuter när Tiio Söderheilm och Marcus Ruus gick loss. Jag och Johan Olsson släppte men körde på i vårt tempo tills vi kom ikapp Rasmus Hörnfeldt och Arvid Forss. Jag fick tyvärr släppa ganska snart efter en snäv sväng och valde att ta det i mitt tempo och det var klokt nör jag hade över 180 i puls och många höjdmeter återstod. Kände också att den kommande löpningen på stig och relativt flackt kändes dålig och hade inget flyt i löpningen. Emil Meijer kom ikapp mig och förbi mig och höll klart bättre tempo än mig men kort därpå insåg vi med de tre framförvarande att vi hade sprungit fel men visste inte var.

Vi enade oss att gena nerför en slalombacke och fann tillslut efter cirka tio minuter på villovägar att vi kom på banan igen. Det ironiska var att vi var på samma placeringar som tidigare men även Arvid Jonsson hade anslutit. Efter en stund tillsammans i måttligt tempo så började vi om vår interna tävling igen men blev ordentliga omkastningar i de blöta resterande backarna uppför till målet. Jag tuggade på bra men sprang återigen dåligt på platten och nerför och kom strax efter Arvid, Johan och Emil i tur ordning i mål.

Var inte den bästa stämningen efter målgång då många sprungit fel. En tröst var dock att vi som var topp tre (Arvid, Jag och Emil) i Sportsgym Tour sprang alla fel och att vi fick de placeringarna vi hade sen tidigare. En jäkla soppa det här men det är bara att komma igen till nästa helg men blir svårt att ta hem hela den totala touren. Att vi sprang fel kan man alltid diskutera men faktum var att jag kände mig lite vilsen säkert fyra fem gånger då det var snitslat inte så tät man kan önska. 

Siffror från ”mitt” lopp:

  • Tid: 42:05 min
  • Distans: 8,15 km
  • Snittpuls: 174 (90 %)
  • Maxpuls 183 (94 %)
  • Höjdmeter: 550 m
  • Fallmeter: 257 m

Val av fel skor men för lite mönster i som gjorde att jag inte vågade springa på utför eller hade speciellt grepp på platten där underlaget var blandad stig eller myr och lite grusväg. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *