Banintervaller och stakning på snö

Har fått äran att testa ett nytt vätskebälte från Wilja Labs, litet och smidigt som kanske kommer ut på marknaden i framtiden. Dock så rekommendera jag The eXplorer ryggsäcken.

Har idag denna måndag lyckas köra banintervaller (löpning) och köra ett stakpass på snö, en högst oväntat kombination kan man tycka, det gör jag med. Jag joggade upp till Hofvallen och hann köra fyra stegringslopp på 100 meter innan jag mötte upp Mattias Bångman, då vi skulle köra passet tillsammans. Att det blev just löpintervaller idag kan man tycka är lite märkligt när det finns snö, att det var Oskar Kardins monstertestlopp på 3000 meter nere i Spanien på grym tid igår som inspirerade oss eller de eländiga förhållandena det faktiskt var under helgen på skidstadion som inte var lockande att åka på idag låter jag vara osagt, men sol hade vi fast även frost på ena långsidan och en kraftig nordvästanvind, dagens förutsättningar och det var inte direkt barüber situation idag.

Nog om allt försnack, dagens intervaller bestod av 8×1000 meter i tröskelfart med endast kort joggvila (200 meter) efter varje intervaller samt lite längre vila till intervall fyra och sju p.g.a. att vi drack en klunk eller två. Vi hjälptes åt att dra och Mattias drog jämnast när han var först, skönt att ligga i rygg denna dag, speciellt när vi sprang den långsidan med motvind tre gånger per intervall, strategiskt misslyckande kan man tycka. Intervallerna i siffror:

  1. Tid: 3:26 min – Snittpuls: 160 (82 %)
  2. Tid: 3:33 min – Snittpuls: 165 (85 %)
  3. Tid: 3:34 min – Snittpuls: 170 (88 %)
  4. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 172 (89 %)
  5. Tid: 3:31 min – Snittpuls: 172 (89 %)
  6. Tid: 3:32 min – Snittpuls: 172 (89 %)
  7. Tid: 3:24 min – Snittpuls: 169 (87 %)
  8. Tid: 3:29 min – Snittpuls: 170 (88 %)

Spännande med ett annorlunda upplägg av banintervaller, normalt brukar jag ha nästan tre minuter vila mellan varje intervaller för då känner jag mig utvilad och kan ,köra på igen i samma fart, då brukar jag ha tider på mellan 3:10-3:20 minuter på varje intervall. Idag långsammare så då det var tanken att ligga på tröskel som är 87-90 % för min del, ärligt talat låg jag lite högt ibland, ironiskt nog när Mattias drog trots det borde vara och speciellt idag att ligga bakom någon, oklart varför det var så men så var det idag helt enkelt. Att pulsen var lite högre beror sannolikheten att jag har haft två dygn vila från träning och brukar ha lite högre puls när jag börjar tränar igen efter ett längre uppehåll som t.ex. en vilodag. Benen kändes ganska okej men annars var dagens känsla generellt ganska medioker, men så kan det vara ibland.

På eftermiddagen åkte jag på snö, två timmar stakning runt 1,7:an, varv efter varv. Lite komiskt att det fanns faktiskt de som sprang bredvid och framförallt cyklade MTB vid/omkring skidspåren idag. Förhållandena var klart bättre än under helgen, spåren höll ganska bra och det gled på hyggligt med. Jag hann staka 34 kilometer och samlade ihop 578 höjdmeter och hade en snittpuls på 126 (65 %), en bra och lugn eftermiddag och dessutom fungerade elbelysningen, nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *