Är i Borås

Har hamnat i Borås och det är sig likt, fuktigt och några plusgrader, precis som det har varit de gångarna jag har varit här och tävlat under de senaste vintrarna. Jag åkte uppåt direkt efter jag slutat jobbat idag. Tre timmar i bil och armbågarna värkte som om någon satt knivar i dem. Var orolig hur det skulle kännas när jag väl åkte, det kändes i den högra av dem men inget som blev värre. Precis som igår blev det snarare bättre av att träna än att inte göra det. Av erfarenhet är detta inte någon inflammation (tennisarmbåge eller golfarmbåge) men kommer ändå göra ett försök att starta imorgon. Måste starta och se vad som händer, funkar det inte så får man väl kliva av och ställa in Vasaloppet och i värsta fall ställa in resterande säsong. SM femmilen är mitt sista huvudmål, så det villa jag åka och tar inga fler onödiga risker att missa det loppet. Men man får vara i nuet och se hur det hela utartar sig imorgon.

Startlista

Nog med det, finns ju värre saker än lite smärta, som krig och sossar, så ska väl inte klaga. Väl på plats på Borås Skidstadion så träffade jag Henry som hade testat lite skidor. Jag själv la på lite klister innan jag for ut och testade för glatta (altenativt smärta) livet. Han där Bergengren dök då inte upp då det var dåligt väder. Kanske inte dög att åka med en bonddräng? På tal om dåligt väder, varför bosätter man sig i Borås då? den staden som får mest nederbörd av alla städer i vårt avlånga land. Det är sånt onödigt man kommer ihåg från skolan, varför kommer man inte ihåg allt det där viktiga sakerna istället. Jag gillar Borås annars, bara idag var det många trevliga som kom fram och snackade lite. Kanske t.o.m. kan få en tjej härifrån, vem vet.

Hade vallat upp tre par skidor och jag gjorde lite glidtester och dylikt. Mina ruggskidor gled en anning snabbare faktiskt och de hade jag bergfäste med också. Tänk om jag hade haft sånt fäste alltid när jag åker lopp, då hade t.o.m. herr Grip gripit in och ringt mig som förstärkning för det svenska herrlandslaget. Lär ju inte platsa i damlandslaget i alla fall, så bra som dem är. Förutom armbågen så kändes kroppen riktigt kanon, kändes som man hade hur mycket energi som helst. Var ute och herjade i 70 minuter på den kuperade banan och la in lite längre diagonalimpulser på slutet. Vet inte hur man ska förklara föret men det kommer mer nederbörd under natten och imorgon. Just nu kräksnöar det, kommer blir intressant imorgon. Känns som det kan gå hur som helst imorgon, men jag sticker ut och säger att det blir dubbelt skånskt på pallen. Gäller att sikta högt!

Borås Skidstadion

Borås Skidstadion

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.