Annandagpåsk

Jag och Therese spelade När och Fjärran idag.

Måndag och annandagpåsk, nu väntar återigen normala tider igen med vardag och så, om man nu kan kalla det normala tider nu när Covid19 härjar och för min del är ju dagarna ganska snarlika oavsett om det är helgdagar eller inte. Få väl ihop kring tio arbetstimmar i veckan för närvarande, men det värsta för egen del är att det inte finns några tävlingar att köra, dock i sammanhanget ett litet problem.

Har återigen haft en dag med sovmorgon, sen träning med Carina. Det blev bara en timme skejt i blåsten, vi hade tur att det precis hade dragit om spåren och det funkade bra att åka i skogen kring stadion.

Annars har denna dag inneburet mestadels inomhus där vi städat, tvättat och spelat spel. Vi har också varit iväg till gymmet, där körde jag själv först sex styrkeövningar och följde upp med löpband i halvhårt tempo, kanske inte optimalt då jag bl.a. körde tuff löpning igår och direkt efter styrkan idag men så är det id dessa ovissa tider. Man tränar vad man känner för, både för dagen och för stunden. Dessa sex övningar var det som jag körde:

  • Djupa knäböj, 3×8 @ 60 kg
  • Axelpress, 3×8 @ 37,5 kg
  • Utfallssteg, 3×8 @ 50 kg
  • Lutande rodd med stång, 3×8 @ 50 kg
  • Marklyft, 3×8 @ 90 kg
  • Chins L-sit, 3×8 

Efter styrkan blev det som sagt löpband, jag satte lutningen på 15 % och hastigheten 9 km/h, det är ganska styv fart ändå och enligt löpbandet så var det 304 watt. Sällan jag kommer upp så högt på SkiErg men det är ändå bara en siffra/effekt. Jag sprang i 30 minuter rakt av i s.k. gubbtempo, 153 (79 %) i snittpuls. Sen blev det åtta minuter lugnt innan jag var klar för dagen med träning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *