3:a STC- tour Botten till Frösötoppen 2022

Igår så sprang jag STC- tour Botten till Frösötoppen, blev 3:a efter Oskar Kardin och Ultravasavinnaren Viktor Stenqvist. Hade en tung dag och sprang mycket sämre än förra året, men pallplats är pallplats.

Resultat

Hade jobbat i skogen på dagen och var extra seg och inte så jättesugen på att springa överhuvudtaget. Värmde upp ändå ganska ordentligt men fick inte igång kroppen riktigt. Starten var i Badhusparken i Östersund och gick sen längs vattnet och sen svagt uppför till Lövstabadet innan man fortsätter uppför och målgång i Ladängen. Passande avslutning för del.

Hade som förväntat svårt att hänga med från start, öppnade ändå på 3:17 minuter första kilometern som 4:a. Efter 1,5 kilometer så svänger man upp och springer svagt uppför ytterligare 1,5 kilometer. Här tappade jag någon säsong då det kom en buss på vägen där jag sprang över. Tuggade ikapp killen framför precis innan Lövstabadet. Trots låg puls så hade jag svårt att ta mig framåt på ett smidigt sätt. Gickom när vi passerade Lövstabadet och hade en klar 3:e plats när man sprang i slalombacken Ladängen. Här kände jag mig faktiskt stark och relativt fräsch men kunde trots allt inte krama ut det sista riktigt. Ingen bra dag i kroppen men gjorde jobbet kan man säga. Var hela 38 sekunder långsammare denna gång än förra året, lite mer lerigt denna gång men eftersom jag sprang i terrängskor även denna gång så tror jag inte det gjorde så värst många sekunder.

Var snabbast upp från Lövstabadet med sju sekunder förre Kardin, och faktisk 12 sekunder snabbare bara i Ladängen. Få ta med mig det, att syreupptaget är bra och att kroppen funkar även när man har tunga dagar. 44 sekunder totalt efter Kardin som vann. Data från pulsklockan:

  • Tid: 15:18 min
  • Distans: 3,72 km
  • Snittpuls: 172 (89%)
  • Maxpuls: 183 (95%)
  • Höjdmeter: 171 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *