32 km i Bydalsfjällen

3 gånger på 3 veckor har jag varit här, grymt vackert Dromskåran

Gick upp tidigt idag och åkte iväg till Bydalen för att springa en långtur där. Bara två veckor kvar till Buff 50k så idag passade jag att springa första tre milen av banan. Förra veckan sprang jag sista tre milen. Förra året sprang jag Buff 22 k och i princip första två milen är samma som jag sprang idag och även Buff 50 k om två veckor. 

Var bra förhållanden idag för att springa på fjället, första toppen upp till Västterjället och sen ner till Mårdsundsbodarna, sen vände man upp mot fjället igen. När jag sen skulle springa ner till Bydalen så svängde jag nog av lite tidigt så blev några hundra meter för kort där men skyltningen är inte den nästa tyvärr i Bydalen, inte som i Vålådalen eller Åre. Hade en utskriven karta men svårt att se. Fortsatte sedan upp till Drommen och sen ner till Drommenskåran. Väl där så tryckte jag på lite och låg på tröskel. Körde hårt igår så ville inte gå hårdare än vad jag gjorde men det var både jobbigare och tuffare än vad jag hade hoppas på. Kände sen att jag fick en släng vätskebrist och hade högre puls än vad jag skulle ha men gick ändå fint att springa. Sista 2,5 kilometerna gick på asfalt från Höglekardalen till Bydalen där jag hade ställt min bil. 

Var ute i 3:44 timmar och exakt 32 kilometer, 137 (70 %) i snittpuls och 1833 höjdmeter. Hade en god känsla men klara dessvärre inte springa utför rent muskulärt som jag önskar. Går för långsamt och få för ont, annars var löpningen smärtfritt övriga delar i terrängen. Där har jag mycket tid att kapa. Uppför och de mer flacka men tekniska partierna klara jag mig desto bättre. Har nu sprungit alla fem milen i träningsfart på cirka 5 timmar och 50 minuter, men det betyder inte per automatik man springer 20 % snabbare när det väl är tävling över 50 kilometer. Speciellt inte i fjällterräng men på platt asfalt hade man förmodligen gjort det utan problem. Om bara benen håller och jag våga springa på mer utför så kan det nog gå bra. 

Dagens kilometertider, endast två kilometer som gick över 10 minuter, dock en på 15 minuter som man ser. 150 i snittpuls och 290 styva höjdmeter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *