2×20 min tröskel + testat skidor

En riktigt fin vinterdag idag, var -12 när jag körde idag mitt på dagen. Är ju enda möjligheten att få till träning i dagsljus såhär års. Jag hade två par skejttävlingsskidor som jag testade idag. Ska ju köra Skandinavisk Cup på söndag här i Östersund. Det ser ut att bli två skåningar till start, 100 svenskar och 100 norska + lite andra från andra länder. Kul med masstart då.

Idag var det faktiskt en hel del folk som snurrade runt, så att åka sprintbanan som för dagen var pistade med klassiska spår var helt uteslutet. Jag åkte en runda på övriga VC- spåren, 1,7:an, 3:an och Björnberget. Är numera öppet över Björnberget med. Jag körde två längre drag tröskel, ville hitta känsla och inte belasta luftrören alltför mycket. Första paret var sköna att åka på medan det andra var känslan inget vidare alls. Glidet var nog lika. Svårt att veta men man få testa så gott man kan själv. Jag åkte faktiskt klart snabbare med det första paret jag körde med. Start på intervallerna var i slutet av stadion och mål vid torget. En höjdskillnad på omkring 35 fler höjdmeter än fallmeter. Trots kylan så gled det på ganska hyggligt som synes på tiderna nedan:

  • 19:50 min – 7,34 km – 22,2 km/h snittfart – 160 (83%) snittpuls
  • 20:24 min – 7,27 km – 21,4 km/h snittfart – 159 (83%) snittpuls

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *