15 km skejt träningsrace

Carl Olander hade sin Gopro framme när jag for förbi, rekommendera att gå in och följ hans vlogg, ni blir inte besvikna

Då fick man tävla igen, nummerlapp varvtider och allt. Denna gång hade skiduniversitetet ordnat upp till race. hade kommit lite snö i natt och de hade inte dragit om några nya spår till i dag. Det var runt noll grader och min valla en Swix CH5 var ju inte någon lämplig direkt. Vi skulle åka på LF8 eller liknande men hade bara HF hemma och var för lat för ta mig till jobbet och valla med något likt det vi skulle använda. Få skylla mig själv för jag hade inget bra glid alls och tappade väldigt mycket tid utför. Det gick inte snabbt och det var lite som sirap så att fega utför var i princip omöjligt. Nåväl så harvade jag på och det gick bra uppför i alla fall och var fem minuter efter en landslagsåkare. Brukar inte ange resultatlista från träningsrace och med nuvarande pandemi och restriktioner så är det väl än mer klokt att låta bli. 

Det var som vanligt galet mycket folk, skidskyttarna körde också och jag råkade köra in i deras straffrunda vid första varvning. Vi körde tre varv på en knapp femkilometersslinga. Inte den tuffaste slingan direkt men väldigt varierande. Föret på skejtbädden gjorde att jag och många andra stakade en del i det klassiska spåret när det var lite mer flackt. Gick snabbare där. Jag lyckades hålla tiderna 13:27 – 13:40 – 13:33 minuter, jämt och bra i alla fall. Förutom glidet så höll jag på att tappa snöskärmen redan i startbacken och när jag skulle slänga av snöskärmen så tappade jag glasögonen istället. Ridå. Vände och plockade upp dem, tappade cirka tio sekunder på det. Men vad gör det, viktigaste är att jag hålla bra nivå uppför, något jag ofta är bra på. Siffror från racet:

  • Tid: 40:54 min
  • Distans: 14,26 km
  • Snitthastighet: 20,9 km/h 
  • Maxhastighet: 46,8 km/h
  • Snittpuls: 172 (89 %)
  • Maxpuls: 182 (95 %)
  • Höjdmeter: 319 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *