15 km skejt på SM i Skövde

Från SM- femmilen i Gellivare 2019. Foto: Alfred Buskqvist

I början av februari så ska jag åka 15 kilometer skejt med individuell start. Förmodligen första och sista SM:et som jag kommer åka i Götaland. Kan inte påstå att träningen gått som jag velat, många alternativa pass hela vintern men frisk sånär hela vintern gör väl att grundförutsättningarna är goda ändå trots allt.

Idag försökte jag åka just skejt fort då det var intervaller på schemat denna morgon innan skidlektion. Hade kommit en del snö och snön fortsatte falla när jag körde. Hade ett tävlingspar som går bra i sånt före och de gick bra idag men han som stod på dem gick mindre bra. Visserligen tunga förhållandena men tyckte återhämtningen inte var så bra, och orkade inte åka fort när jag egentligen skulle göra det. Hade också svårt att åka bra när det gick svagt utför och på platten. Eftersom det snart är Para- VM så var stadion stängd men det är bra träning på de mer flackare spåren på Ösk. Siffror:

  • 15:41 min – 5,32 km – 20,4 km/h -168 (88%) snittpuls – 77 höjdmeter
  • 4:43 min – 1,61 km – 20,4 km/h – 171 (89%) snittpuls – 23 höjdmeter
  • 10x ”40/20”

Glömde klocka av blocket med ”40/20” intervaller men hade väl inte så svårt att nå upp i puls idag, men svårare att få ner den under vilan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *