1:20 timmar stakning i Spikbodarna + ingen Smart Energy Cup i helgen

Än är inte vintern slut, tvärtom faktiskt. Kommit lite snö tills idag och mer på gång. Jag passade på att köra i Spikbodarna idag på natursnö. Gick fint men trögt. Någon annan hade åkt tidigare så det var skönt att slippa spåra i nysnön. Gick ju trögt ändå men kul att köra lite själv och det blev en runda på den längre slingan och sen en runda av den mellersta slingan. Totalt var jag ute i 1:20 timmar och kom 17,7 kilometer. Snittpulsen blev 129 (67%) och 115 höjdmeter togs.

Tyvärr så kommer jag inte till start på lördagens 15 kilometer skejt på lördag. Seniorerna har tydligen en minitour och det gick inte att köra det enskilda individuella loppet på lördagen utan att varit med på sprinten på fredagen. Dessutom klassiskt och med teknikzoner, dessutom kan jag inte åka på fredagen då jag jobbar och har annat för mig, så få stanna hemma helt enkelt. Också bedrövligt att man inte ens nämner det i inbjudan och sen tycker jag det är konstigt att juniorerna kan köra enskilda lopp som också har sin cuptävling den här helgen där. Vi kör ju inte världscupen och med detta upplägg gynnar ju knappast att man locka fler seniorer att åka enligt mig. Alla (långt ifrån) kan inte satsa 100 % på denna idrott och de flesta har andra sysselsättningar som jobb och då bli tvungen att köra en hel minitour över tre dagar tycker jag inte om. Svenska skidförbundet borde väl se till att fler åker och inte att aktiva få problem med ryggen och sånt. Det var färre än 30 tjejer och strax över 50 killar så körde tre- resp. femmilen under SM. Då ska vi veta att många fler än så åkte motsvarande sträcka i andra länder som Finland, Norge och Ryssland. Är faktiskt orolig över utvecklingen av svensk skidåkning, och då inte p.g.a. klimatet för det är en utmaning i sig men att färre håller på i senioråldern.

Trist att det inte blir tävling i helgen, blir heller inget SM i sprintstafett den 21:e april men försöker åka Trilleturen den 30:e april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *