1 mil morgonjogg med vovvarna

Började denna soliga men blåsiga (som alltid) morgon med att åka till Fyledalen och springa min milrunda som går från ån nedanför Lyckåskorsningen till Tegelbruksbacken och sen tillbaka samma väg. Kanske inte den roligaste och mest fantasirika runda men har man två Bordie Collies så är det smidigt att springa på grus/skogsvägar, då de är breda och bra. Jag bruka springa denna runda några gånger per år och i princip varje gång jag är nere i Skåne. 

Vi sprang på i ett hygglig tempo och vanligtvis så springer jag med samma intensitet som idag på 46-47 minuter men idag 44 minuter och jag tror inte det är en fördel att springa snabbare med två hundar än utan. Pulsen balade ur under de två första kilometerna men låg sen runt 140 (72 %) och strax över hela vägen. Jag gilla att springa lite snabbare för att vänja benen för lite snabbare löpning men känns i vaderna nu efter gårdagens försiktiga  intervallpass och dagens distanspass. 

Resten av dagen har jag varit bonde och allt vad det innebär, få se om jag hinner träna något mer i helgen, är annars låg säsong nu och det handlar mer om att hålla igång med väldig lite träning. 

Fördelningen per kilometer och det syns när man sprang i tegelbruksbacken där nära hälften av dagens 130 höjdmeter togs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *